Adresa
Radno vrijeme

pon,čet od 12.00-20.00

uto,sri,pet od 8.00-16.00

Broj telefona

centar za fizikalnu medicinu

Centar za fizikalnu medicinu Tvojih208

Centar za fizikalnu medicinu Tvojih 208 više od 8 godina pomaže u saniranju zdravstvenih tegoba kralježnice.

Ponuda: 

  • Fizikalna terapija i rehabilitacija u ambulanti – bolovi u leđima i vratu

  • Rehabilitacija sportaša – ozljede nožnog zgloba, koljena i ramena

  • Medicinska masaža, sportska masaža, relax masaža i limfna drenaža

  • Stanja nakon moždanog udara

Bolno koljeno

Gonartroza, spada u najčešća oboljenja zglobova do kojih dolazi oštećenjem hrskavice u koljenu. Simptomi se odnose na stalnu prisutnost bolova u koljenu i ograničenu pokretljivost. Bol u koljenu ne javlja samo kod starije populacije. I mladi je mogu osjetiti, a obično se radi o boli na području prednje strane koljena. Ona je najviše uzrokovana načinom života, poput raznih sportova. Bolno koljeno i problemi s koljenim zglobom mogu uzrokovati i upalna stanja, rupture ligamenata i tetiva, bolove koji se mogu širiti na okolna meka tkiva. Mi Vam nudimo pakate fizikalne terapije za bolno koljeno koji se sastoje od drenaže koljena, uzv, elektroterapije, magnetoterapije, medicinskih vježbi, medikamentozne terapije.

Cijene terapije za bolno koljeno: 

Artroza ili osteoartroza

Artroza je degenerativna bolest perifernih zglobova. Bolest nastaje kao posljedica degenerativnih promjena u zglobnoj hrskavici, što dovodi do subkondralne skleroze kosti i hipertrofičnih promjena na rubnim dijelovima kosti (osteofiti). Ova bolest podjednako pogađa muškarce i žene, nešto više žene poslije 55 godine. Prognoza degenerativnih oboljenja zglobova je relativno dobra osim kod koksartroze i gonartroze. Sama bolest nema utjecaja na opće stanje organizma i životni vijek pacijenta.

Tretman čine magnetoterapija, terapija ultrazvukom, elektroterapija, medicinske vježbe.

Cijene terapije za artrozu: 

Bolan gležanj

Gležanj i stopalo se drže zajedno pomoću ligamenata i tetiva. Ligamenti su na obje strane gležnja čvrsto priključeni na kosti. Na lateralnoj strani gležanja postoje tri glavna ligamenta, dok na unutarnjoj (medijalnoj) strani postoji složena mreža od nekoliko ligamenata koji su puno jači i čvršći od ligamenata s vanjske strane i koji pomažu da se ograniči kretanje u skočnom zglobu.

Uganuće skočnog zgloba i bol i oteklina koja nastaje nakon ozljede je vrlo česta ozljeda, pogotovo u populaciji sportaša, bilo profesionalnih ili rekreativnih.

Druga vrsta ozljede nastaje prilikom prejake everzije stopala (stopalo prema van). Uz ovaj mehanizam nastanaka ozljede češće su teža oštećenja koštano-mišićnog sustava. Kod ovakve ozljede strada ligament na medijalnoj (unutarnjoj) strani gležnja.

Bolan gležanj i problemi s gležnjem mogu uzrokovati i upalna stanja, rupture i istegnuca ligamenata i tetiva, traume, bolovi koji se mogu širiti na okolna meka tkiva.

Tretman se sastoji od drenaže gležnja, uzv, elektroterapije, magnetoterapije, medicinskih vježbi, medicinskog obloga, medikamentozne terapije.

Cijene terapije za bolan gležanj: 

Bolovi u ramenu

Bolno rame je karakterizirano bolovima u području ramena i ograničenim pokretima.

Liječenje se sastoji od fizikalne terapije s ciljem održavanja pokretljivosti zgloba i jačanja mišića kako bi se poboljšla stabilnost zgloba i smanjila bol te primjena ljekova (protuupalnih i protiv bolova). Ponekad je potrebno i operativno liječenje (trganje tetiva i ligamenata, prijelomi koji nisu srasli prirodnim putem) nakon čega je opet potrebna fizikalna terapija kako bi se vratila funkcija ramenog zgloba i ruke.

Cijene terapije za bolovi u ramenu: 

Teniski lakat (epikondilitis)

Teniski lakat (epikondilitis) je jedan od najcescih sindroma prenaprezanja u čovjeka. Epikondilitis je ostecenje mioetenzijskog aparata, primarno uzrokovano ponavljanim misicnim kontrakcijama. Može se pojaviti sa unutrašnje ili s vanjske strane lakta.

Iako teniski lakat ima svoja kolokvijalna imena povezana sa sportom, u praksi ga mnogo češće susrećemo kao profesionalnu bolest daktilografa, vozača kamiona, zubara, kirurga, postolara, kuhara i sličnih zanimanja gdje se ponavljaju stalne kontrakcije mišica, odnosno gdje se forsirano izvode ili se izvode protiv otpora.

Glavni simptom je bol. U pocetku je blaga a ponavljajucim provocirajucim pokretima pojacava se do vrlo intezivne boli.

Lijecenje se sastoji od ublazavanja boli i kontrole upale pomocu protuupalnih lijekova.

Potrebna je pošteda, odmor od radnih ili sportskih aktivnosti. Od fizikalnih procedura primjenjuju se ultrazvuk, elektroprocedure, magnet, oblozi i vježbe istezanja.

Cijene terapije za teniski lakat: 

Bolna leđa

Bolna leđa su termin koji određuje bol u donjem dijelu leđa između zadnjih rebara i donjih kožnih brazdi stražnjice, sa ili bez širenja u stražnju stranu bedara.

Kralješke međusobno povezuju mišići, tetive i ligamenti. Iz otvora između kralježaka izlaze tanki korijeni živaca prema periferiji, a između kralježaka se nalaze intervertebralni diskusi koji apsorbiraju vertikalne sile udaraca između dva kralješka prilikom hodanja, trčanja ili skakanja i omogućuju kralježnici savijanje, naginjanje i istezanje.

Donji dio leđa podnosi najveće opterećenje i nosi najveći dio tjelesne težine, zato i jest najbolniji dio kralježnice.

Cijene terapije za bolna leđa: 

Online fizioterapija

Fizioterapija iz udobnosti vlastitog doma uz telezdravstvo. Online fizioterapija omogućije pacijentima liječenje više manjih ozljeda, što znači da mogu izbjeći dugotrajne  odlaske liječniku. Zakažite termin u bilo koje vrijeme za online konzultacije. Započnite svoje putovanje do boljeg zdravlja bez napuštanja vlastitog doma.

 Cijena fizio konzultacija 40 eur 301,38 kn

 
Dogovorite termin